Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistys (LFTY)

Finnish Society for Medical Physics and Medical Engineering

In English        (Aiemmat LFT-päivät)

LFT-päivä 2022 Espoossa

Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan yhdistyksen järjestämää 20. LFT-päivää vietettiin Otaniemen Dipolissa Lumituuli-salissa 21.4.2022. Yksipäiväinen tapahtuma keräsi paikalle yhteensä 104 osallistujaa.

Päivän aikana kuultiin useita mielenkiintoisia esityksiä Aalto-yliopiston lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan tutkijoiden ja alan yritysten toiminnasta. Kutsuttuna luennoitsijana esiintyi Ian Oliver (Nokia Bell Labs) aiheenaan "Cybersecurity and Medtech". Muita mielenkiintoisia esitelmiä pitivät Aalto-yliopiston tutkijat Ilkka Laakso, Pekka Marttinen, Aino Nieminen, Heikki Nieminen, Matias Palva, Lauri Parkkonen, Hanna Renvall ja Ivan Vujaklija.


Kuva 1: Ilkka Laakso puhumassa aiheesta "Brain stimulation and modelling".

Yritysesittelyjä tarjosivat Jarkko Elo (Amazon Web Services EMEA SARL), Patrick Grahn (Comsol Oy), Seppo Kahlos ja Eira Kotoneva (GE Healthcare Finland Oy), Henri Hannula (Nexstim Oy), Osku Sundqvist (Planmeca Oy), Marko Pesola (Siemens Healthcare Oy) ja Chris Boylan (Varian Medical Systems Finland Oy).


Kuva 2: Seppo Kahlos ja Eira Kotoneva GE Healthcare Finland Oy:stä pitämässä esitystään.

Posterikilpailu

LFT-päivän perinteiseen posterinäyttelyyn osallistui yhteensä 14 vuosina 2020-2021 diplomi- tai pro gradu -työn suorittanutta opiskelijaa. Postereiden ja esitysten taso oli jälleen erittäin korkea. Kisaan osallistujat ja posteriaiheet olivat seuraavat:


Kuva 3: Posterikilpailun osallistujat Dipolin Lumituuli -salissa.

Tänä vuonna opiskelijoiden posterikilpailu oli erityisen tiukka, mutta lopulta viisi lopputyötä erottui muista. Palkintoina jaettiin stipendejä yhteensä 3 300 €:n arvosta ja palkitut tekijät olivat:

Näistä viidestä kilpailijasta Evans, Kosonen ja Pitkänen ylsivät samaan loppupistemäärään ja päätyivät näin ollen jaetulle ensimmäiselle sijalle. Kaikille heille myönnettiin LFTY:n stipendi arvoltaan 800 €. Myös toisesta sijasta käytiin tiukka kamppailu ja jaetun toisen sijan saavuttivat Leskinen ja Ylimaula, joille molemmille myönnettiin 450 €:n arvoinen stipendi. Lisäksi kaikille 14 osallistujalle jaettiin muistoksi diplomi osallistumisesta LFT-päivän posterikisaan.


Kuva 4: Posterikilpailun palkitut osallistujat. Vasemmalta oikealle: Henna Pitkänen, Austin Donnelly Evans, Joonas Kosonen, Satu Ylimaula ja Henri Leskinen.

Iltatilaisuus

Torstai-illan päätteeksi järjestettiin LFT-päivän yhteydessä tutuksi tullut, lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan opiskelijat, tutkijat ja yritykset yhteen saattava, iltatilaisuus / illallinen, johon oli etukäteen ilmoittautunut 62 osallistujaa. Tilaisuus pidettiin Mau-kas -ravintolassa Otaniemessä.


LFT-päivän ohjelma

09.30 Coffee
10.00 Opening & Aalto University's greetings
10.10 Chairman's greetings
10.15 Medical and Health Technology Research at Aalto University

12.15 Poster competition and lunch
14.00 Invited talk: Cybersecurity and Medtech - Ian Oliver, Nokia Bell Labs
14.30 Company presentations I
15.15 Coffee break
15.45 Company presentations II
16.45 Results of poster competition and award ceremony
17.00 Annual general meeting of the Finnish Society for Medical Physics and Medical Engineering - LFTY
18.00 Evening gathering, food, and drinks (restaurant Mau-Kas, Vuorimiehentie 5)